MENGENALI SMKBR

SMK BUKIT RANGIN
25150 KUANTAN
Tel : 09-536 6235
Faks : 09-536 1457
Emel : cea4081.smkbr@gmail.com

Lokasi : Perumahan Bukit Rangin
Visi : SMK Bukit Rangin Sekolah Kluster Kecemerlangan Tahun 2016
Misi : Melestarikan Sistem Pendidikan Yang Berkualiti Untuk Membangunkan Potensi Individu Bagi Memenuhi Aspirasi Negara
SELAMAT HARI RAYA AIDIL FITRI. MAAF ZAHIR & BATIN ********** Sekolah ganti cuti pilihanraya pada 7 Julai 2018 ********** Sambutan Hari Raya BRASS pada 11 Julai 2018

Sunday, 9 May 2010

Latihan Kebakaran

04 Mei 2010. Agenda wajib tahunan ialah mengadakan latihan kebakaran kepada semua warga sekolah terutamanya murid-murid supaya tahu apa nak dibuat sekiranya kebakaran betul-betul berlaku. Padamkan semua punca elektrik, keluar daripada tempat kebakaran dengan kadar segera mengikut pelan kebakaran yang telah dibuat oleh pihak sekolah dan berkumpul di kawasan lapang seperti padang sekolah. Pada kali ini, murid-murid SMK Bukit Rangin telah berjaya bergerak dan berkumpul di tempat yang diarahkan kurang daripada 5 minit, iaitu masa yang ditetapkan. Walau bagaimanapun, latihan ini akan lebih berjaya sekiranya murid-murid bergerak dalam kadar pantas ketika menuju ke tempat perhimpunan, seolah-olah kebakaran benar-benar terjadi.
        Seperti kebiasaan, apabila semua murid telah berada di kawasan perhimpunan, semua guru kelas akan mengambil kehadiran untuk mempastikan tiada murid yang hilang atau `terbakar'. Cikgu Mohd Puzi, penyelaras Unit Keselamatan kemudiannya menyampaikan sedikit taklimat kepada semua yang hadir sebelum dibenarkan bersurai.

1 comment:

  1. Good! :)
    Any tips for this year coming PMR Bahasa Melayu paper?

    ReplyDelete