MENGENALI SMKBR

SMK BUKIT RANGIN
25150 KUANTAN
Tel : 09-536 6235
Faks : 09-536 1457
Emel : cea4081.smkbr@gmail.com

Lokasi : Perumahan Bukit Rangin
Visi : SMK Bukit Rangin Sekolah Kluster Kecemerlangan Tahun 2016
Misi : Melestarikan Sistem Pendidikan Yang Berkualiti Untuk Membangunkan Potensi Individu Bagi Memenuhi Aspirasi Negara
SELAMAT HARI RAYA AIDIL FITRI. MAAF ZAHIR & BATIN ********** Sekolah ganti cuti pilihanraya pada 7 Julai 2018 ********** Sambutan Hari Raya BRASS pada 11 Julai 2018

Sunday, 13 March 2011

Pelancaran Bulan Bahasa

7 Mac 2011. BAHASA, menurut Wikipedia (sebuah ensiklopedia bebas) merupakan satu sistem untuk mewakili benda, tindakan, idea dan keadaan. Justeru kepentingan bahasa tidak boleh dinafikan lagi. Tanpa bahasa, sama ada bahasa pertuturan atau bahasa isyarat, sudah pasti manusia tidak dapat berhubung kerana kesukaran untuk berkomunikasi di antara satu sama lain.
         Pelancaran Bulan Bahasa disempurnakan oleh Tuan Pengetua, Tuan Haji Abdul Rahim bin Mohd Yunus. Beliau mengucapkan tahniah dan terima kasih kepada Bidang Bahasa kerana berjaya menganjurkan program seumpanya. Beliau juga mengharapkan agar murid-murid dapat memanfaatkan aktiviti-aktiviti yang akan dijalankan.
        Sebelum itu, Ketua Bidang Bahasa menyampaikan amanat tentang beberapa aktiviti yang bakal dilaksanakan sepanjang program tersebut. Aktiviti-aktiviti yang dijalankan merangkumi tiga bahasa iaitu Bahasa Melayu, Bahasa Inggeris dan Bahasa Arab. Murid-murid yang ingin menyertai mana-mana aktiviti atau pertandingan yang dianjurkan, bolehlah berjumpa dengan guru-guru penyelaras yang tertera pada kertas program di setiap kelas.

No comments:

Post a Comment