MENGENALI SMKBR

SMK BUKIT RANGIN
25150 KUANTAN
Tel : 09-536 6235
Faks : 09-536 1457
Emel : cea4081.smkbr@gmail.com

Lokasi : Perumahan Bukit Rangin
Visi : SMK Bukit Rangin Sekolah Kluster Kecemerlangan Tahun 2016
Misi : Melestarikan Sistem Pendidikan Yang Berkualiti Untuk Membangunkan Potensi Individu Bagi Memenuhi Aspirasi Negara
SELAMAT HARI RAYA AIDIL FITRI. MAAF ZAHIR & BATIN ********** Sekolah ganti cuti pilihanraya pada 7 Julai 2018 ********** Sambutan Hari Raya BRASS pada 11 Julai 2018

Monday, 12 July 2010

Program Bulan Membaca & Hari Buku Serta Hari Cipta Sedunia

5 Julai 2010. Bulan Julai merupakan Bulan Membaca yang dipelopori oleh Perpustakaan Malaysia dan disokong sepenuhnya oleh Pusat Sumber Pendidikan Negeri di bawah Kementerian Pelajaran untuk menggalakkan aktiviti membaca dalam kalangan warga sekolah terutamanya anak-anak didik yang memerlukan ilmu pengetahuan dari semasa ke semasa.
           Bertemakan Membaca Menjana Minda, program ini diharapkan dapat memastikan setiap warga sekolah menghayati kepentingan ilmu dan berusaha untuk menjadikan amalan membaca sebagai satu budaya yang berterusan. Ia juga diharapkan dapat memberi peluang kepada warga sekolah untuk melibatkan diri dalam beberapa pertandingan yang diadakan untuk memanfaat dan menjayakan Bulan Membaca 2010. Selain itu, ia juga bertujuan memperluas kesedaran tentang kepentingan membaca sebagai kunci ilmu pengetahuan yang tidak terbatas. Akhir sekali, program ini diadakan untuk mendekatkan golongan murid dengan bahan bacaan dan memupuk minat membaca dalam kalangan warga SMK Bukit Rangin.
Ucapan Perasmian oleh GPK Pentadbiran, Pn. Haniliza bt Sulaiman
Pertunjukan Multimedia Kempen Membaca
Dendangan Gurindam
Persembahan Sajak Bahasa Inggeris
Resensi Buku
 Persembahan Sajak Bahasa Arab
             Selain daripada Pelancaran Bulan Membaca, aktiviti-aktiviti lain yang akan dijalankan sempena program anjuran Pusat Sumber Sekolah ini ialah Ulasan Buku/Artikel, Pertandingan Peminjam Buku Terbanyak, Pertandingan Teka Silang Kata, Pertandingan Menghias Sudut Bacaan Kelas dan Pameran Buku (yang telah diadakan pada Hari Koperasi Sekolah yang lalu).
      

No comments:

Post a Comment