MENGENALI SMKBR

SMK BUKIT RANGIN
25150 KUANTAN
Tel : 09-536 6235
Faks : 09-536 1457
Emel : cea4081.smkbr@gmail.com

Lokasi : Perumahan Bukit Rangin
Visi : SMK Bukit Rangin Sekolah Kluster Kecemerlangan Tahun 2016
Misi : Melestarikan Sistem Pendidikan Yang Berkualiti Untuk Membangunkan Potensi Individu Bagi Memenuhi Aspirasi Negara
SELAMAT HARI RAYA AIDIL FITRI. MAAF ZAHIR & BATIN ********** Sekolah ganti cuti pilihanraya pada 7 Julai 2018 ********** Sambutan Hari Raya BRASS pada 11 Julai 2018

Friday, 16 May 2014

Hari Guru 2014

Sambutan Hari Guru meriah seperti selalu. Terima kasih kepada para pengawas yang bertungkus lumus mengendali dan mengelola program sambutan selama dua hari. Terima kasih kepada semua pelajar yang menjayakan program, mengucapkan Selamat Hari Guru dan memberi hadiah yang cantik-cantik dengan pelbagai rupa dan saiz. Al-Qur'an, pen, mug, tudung, bekas pensil, marker pen, coklat, kuih, kek, buku, pinggan, kad.... pendek kata, macam-macam ada. Cikgu sayang kamu semua walaupun hanya ucapan yang diberi. Namun sesungguhnya kejayaan kamu merupakan hadiah yang paling berharga. Cikgu-cikgu mendoakan kejayaan kamu semua, di dunia dan akhirat. Semoga kamu semua menjadi anak-anak yang beriman dan beramal soleh.

Bermula pada hari Khamis selepas rehat, guru-guru berentap secara berkumpulan dalam acara sukan badminton, bola sepak, bola jaring dan sukaneka. Meriah dan menggamatkan. Tidak kurang pula ada yang terseliuh dan sakit urat kerana dah lama tak bersukan! :)

Malamnya pula, dinner guru-guru di Shahzan Inn dengan aura oren peach. Begitu ketetapan pihak penganjur. Lambang keceriaan katanya. Guru-guru seharusnya ceria agar murid-murid pun ceria. Bila ceria, mood pun bahagia. Bila bahagia, mudahlah kerja...
Majlis diakhiri dengan penyampaian cenderamata dari Tuan Pengetua untuk setiap guru. Terima kasih Tuan Haji.... 

Penyelaras sambutan Hari Guru yang berkaliber,
Puan Asnor Samiza bt Mohd SallehHari ini, Jumaat, sambutan Hari Guru dari pagi hingga waktu balik. Kali ini mengambil hijau sebagai warna tema dan pahala sunat hari Jumaat. Bermula dengan bacaan Yaasin Perdana, ucapan, penyampaian hadiah, gimik sehinggalah persembahan para guru dan pelajar. Paling menggamatkan bila GPK Kokurikulum, En Rosli Sahak menyampaikan 3 buah lagu selepas 3 tahun menyepi. Tuan Pengetua juga tidak kalah menunjukkan bakat terpendam.


Bekas Pelajar


Han Tuah & Hang Jebat


No comments:

Post a Comment