MENGENALI SMKBR

SMK BUKIT RANGIN
25150 KUANTAN
Tel : 09-536 6235
Faks : 09-536 1457
Emel : cea4081.smkbr@gmail.com

Lokasi : Perumahan Bukit Rangin
Visi : SMK Bukit Rangin Sekolah Kluster Kecemerlangan Tahun 2016
Misi : Melestarikan Sistem Pendidikan Yang Berkualiti Untuk Membangunkan Potensi Individu Bagi Memenuhi Aspirasi Negara
PENGUMUMAN: Peperiksaan Pertengahan Tahun akan dijalankan pada 11 Mei - 24 Mei 2018, diharapkan semua pelajar dapat membuat persiapan yang rapi dan semoga maju jaya! --

Wednesday, 28 May 2014

Taklimat Literasi Bacaan Bahasa PISA 2014

Taklimat literasi Bahasa tahun 2014 diadakan di BTPN Pahang di Beserah Kuantan. Taklimat menyentuh tentang format Ujian Bacaan Bahasa Melayu dan Bahasa Inggeris untuk menguji keupayaan membaca dalam Ujian PISA yang diadakan 3 tahun sekali kepada pelajar yang berusia 15 tahun.


Taklimat dihadiri oleh Ketua-ketua Panitia Bahasa Melayu dan Bahasa Inggeris Sekolah-sekolah Menengah Daerah Kuantan. Pn Rosaliza dan Pn Azwani turut hadir bagi mewakili BRASS. Thanks Roza for the photo!

Begitulah dunia pendidikan. Tanggungjawab tidak mengenal masa dan tempat. Ada yang perlu menghadiri kursus dan tidak kurang pula terlibat dengan program kelas tambahan seperti yang dijadualkan. Guru-guru BRASS hanya akan mula bercuti mulai minggu depan kerana memenuhi tanggubgjawab mengadakan KELAS TAMBAHAN bagi PMR dan SPM mulai hari ini hingga Ahad 1 April.
Selamat Mengajar.
Selamat Belajar.
Selamat Bercuti.


No comments:

Post a Comment