MENGENALI SMKBR

SMK BUKIT RANGIN
25150 KUANTAN
Tel : 09-536 6235
Faks : 09-536 1457
Emel : cea4081.smkbr@gmail.com

Lokasi : Perumahan Bukit Rangin
Visi : SMK Bukit Rangin Sekolah Kluster Kecemerlangan Tahun 2016
Misi : Melestarikan Sistem Pendidikan Yang Berkualiti Untuk Membangunkan Potensi Individu Bagi Memenuhi Aspirasi Negara
SELAMAT HARI RAYA AIDIL FITRI. MAAF ZAHIR & BATIN ********** Sekolah ganti cuti pilihanraya pada 7 Julai 2018 ********** Sambutan Hari Raya BRASS pada 11 Julai 2018

Saturday, 3 March 2012

Mesyuarat PIBG kali ke-11

Persembahan nasyid oleh kumpulan Soutun Nasihah

Ucapan dan laporan Tuan Pengetua

Ucapan perasmian oleh YDP PIBG, En. Omran

Barisan AJK PIBG lama
Barisan AJK PIBG baharu


Jamuan ringan

Mesyuarat PIBG kali ke-11 hari ini berakhir dengan keputusan untuk menaikkan jumlah yuran PIBG ke RM 50.00 daripada RM 20.00 sebelum ini memandangkan peningkatan belanjawan sekolah yang agak besar. Semua ahli PIBG yang hadir bersetuju sebulat suara dengan keputusan ini dan mengharapkan dapat membantu pihak sekolah untuk melaksanakan program-program yang dirancang demi kebaikan bersama terutamanya anak-anak.

Manakala Jawatankuasa baru bagi sesi 2012/13 pula masih mengekalkan pucuk pimpinan lama iaitu Encik Omran bin Mohd Ali bersama barisan ahli jawatankuasa (AJK) ibu bapa yang kebanyakannya orang lama. Hanya ada dua orang sahaja AJK baharu yang dilantik iaitu Encik Sharif dan Encik Fawzi. Tahniah kepada semua AJK yang terpilih walaupun ada yang cuba untuk berundur kerana kekangan kerjaya masing-masing. Terima kasih juga kerana masih sudi untuk meneruskan khidmat sebagai AJK PIBG walaupun berat. Ibarat kata orang tua lama, berat mata memandang berat lagi bahu yang memikul bebanan. Walau bagaimanapun, yang berat sama dipikul, yang ringan sama dijinjing. Sama-samalah kita berusaha untuk sesuatu yang terbaik, semoga Allah sentiasa bersama kita. Amin!

No comments:

Post a Comment