MENGENALI SMKBR

SMK BUKIT RANGIN
25150 KUANTAN
Tel : 09-536 6235
Faks : 09-536 1457
Emel : cea4081.smkbr@gmail.com

Lokasi : Perumahan Bukit Rangin
Visi : SMK Bukit Rangin Sekolah Kluster Kecemerlangan Tahun 2016
Misi : Melestarikan Sistem Pendidikan Yang Berkualiti Untuk Membangunkan Potensi Individu Bagi Memenuhi Aspirasi Negara
SELAMAT HARI RAYA AIDIL FITRI. MAAF ZAHIR & BATIN ********** Sekolah ganti cuti pilihanraya pada 7 Julai 2018 ********** Sambutan Hari Raya BRASS pada 11 Julai 2018

Monday, 29 December 2014

Majlis Pendaftaran Tingkatan 1 2015

Pendaftaran Murid Tingkatan 1 bagi tahun 2015 berjalan seperti yang dijadualkan walaupun agak perlahan kerana cuaca buruk. Pendaftaran bermula seawal 8.30 pagi dan berakhir pada jam 1.00 petang di Bilik Seminar A untuk semakan maklumat peribadi murid dan seterusnya di Dewan Bitara untuk pendaftaran murid.

Semakan maklumat di Bilik Seminar A
Pendaftaran murid di Dewan Bitara


Pembelian buku di Koperasi
Taklimat kepada ibu bapa terpaksa ditangguhkan berikutan hujan lebat dan kebanyakan ibu bapa dan para guru pula bimbangkan kemungkinan banjir akan berlaku di kediaman masing-masing. Seramai 60 orang murid tidak hadir untuk pendaftaran, berkemungkinan kerana mendapat tawaran belajar di sekolah agama atau sekolah lain dan faktor cuaca. Ada juga sebahagian penduduk sekitar yang terpaksa berpindah kerana banjir seperti Kg Bukit Rangin, Kg Cendering, dan Kg Permatang Badak. Sehingga hari ini, terdapat amaran berpindah daripada Jabatan Penerangan Kuantan kepada penduduk sekitar Sg Isap kerana diramalkan berlaku hujan lebat dan akan mengakibatkan banjir.

Berikut adalah statistik pendaftaran murid Tingkatan 1 hari ini:

SEKOLAH
HADIR
TIDAK HADIR
SK SG ISAP
62
27
SK PERMATANG BADAK
49
8
SK BUKIT RANGIN
23
12
LAIN-LAIN SEKOLAH
38
13
JUMLAH
KESELURUHAN
172
60

*Terima kasih kepada semua ibu bapa/penjaga yang hadir untuk pendaftaran.
*Terima kasih juga kepada barisan pentadbir dan guru-guru yang terlibat dalam pendaftaran ketika keadaan cuaca yang tidak menentu.
*Terima kasih kepada semua pengawas sekolah yang terlibat membantu pengurusan pendaftaran.

Semoga keadaan cuaca di Kuantan dan Malaysia bertambah baik. Semuanya datang daripada ALLAH dan kepada-Nya ia kembali. Aamiin.


No comments:

Post a Comment