MENGENALI SMKBR

SMK BUKIT RANGIN
25150 KUANTAN
Tel : 09-536 6235
Faks : 09-536 1457
Emel : cea4081.smkbr@gmail.com

Lokasi : Perumahan Bukit Rangin
Visi : SMK Bukit Rangin Sekolah Kluster Kecemerlangan Tahun 2016
Misi : Melestarikan Sistem Pendidikan Yang Berkualiti Untuk Membangunkan Potensi Individu Bagi Memenuhi Aspirasi Negara
SELAMAT HARI RAYA AIDIL FITRI. MAAF ZAHIR & BATIN ********** Sekolah ganti cuti pilihanraya pada 7 Julai 2018 ********** Sambutan Hari Raya BRASS pada 11 Julai 2018

Tuesday, 30 March 2010

Science On Wheels

29 Mac 2010. Science On Wheels ialah program anjuran Pusat Sains Negara di beberapa buah negeri termasuk Pahang Darul Makmur dengan menggunakan perkhidmatan bas PSN bersama agensi-agensi jemputan yang lain. Ia adalah selaras dengan pendekatan "Program Outreach di Akar Umbi" yang bertujuan membawa dan memperkenalkan sains ke seluruh negara dalam skala yang kecil dan mudah dibawa. Program yang dilaksanakan berkonsepkan pameran bergerak (mobile units) berserta beberapa pengisian tambahan lain. Program tersebut telah dilaksanakan di SMK Bukit Rangin bermula pada jam 9.00 pagi. Ramai murid dari beberapa buah sekolah di daerah Kuantan hadir untuk menyaksikan pameran tersebut yang berakhir pada jam 4.00 petang.
          Bersempena dengan karnival tersebut, sekolah kita mengambil bahagian dalam pertandingan Facebook Sekolah-sekolah. Hadiah tempat pertama merupakan wang tunai RM 2000.00, tempat kedua RM 1000.00 dan ketiga RM 500.00. Anda dialu-alukan mendaftar sebagai ahli Facebook sekolah kita kerana salah satu syarat untuk menang ialah mempunyai ahli lebih daripada 200 orang selain daripada facebook yang selalu dikemaskini. Satu perkara yang ingin diingatkan di sini agar ahli-ahli tidak menyentuh sensitiviti mana-mana pihak ketika memberikan komen-komen atau maklum balas dalam Facebook tersebut. Facebook bukan tempat untuk mengaibkan orang tapi tempat untuk kita berkenalan dan berkongsi pendapat. Gunakanlah ia untuk tujuan yang baik agar membuahkan hasil yang baik, kan! kan! kan!

Click to play this Smilebox slideshow: Science on Wheels
Create your own slideshow - Powered by Smilebox

1 comment:

  1. beruntungnya warga SMKBR :) jgn sia2kan peluang yg dah diberi

    ReplyDelete