MENGENALI SMKBR

SMK BUKIT RANGIN
25150 KUANTAN
Tel : 09-536 6235
Faks : 09-536 1457
Emel : cea4081.smkbr@gmail.com

Lokasi : Perumahan Bukit Rangin
Visi : SMK Bukit Rangin Sekolah Kluster Kecemerlangan Tahun 2016
Misi : Melestarikan Sistem Pendidikan Yang Berkualiti Untuk Membangunkan Potensi Individu Bagi Memenuhi Aspirasi Negara
SELAMAT HARI RAYA AIDIL FITRI. MAAF ZAHIR & BATIN ********** Sekolah ganti cuti pilihanraya pada 7 Julai 2018 ********** Sambutan Hari Raya BRASS pada 11 Julai 2018

Monday, 15 August 2011

Lagu

Saya sentiasa ada lagu kenangan di sekolah. Di SMART tahun 90-an kami ada "Suci Dalam Debu" dendangan Saleem sebagai lagu motivasi program luar dan dalam. Kisah cinta profesional saya di SMK Seri Bentong terpancar jelas dalam "Ayat-Ayat Cinta" yang diilhamkan novel laris Habiburrahman al-Shirazi untuk filem Indonesia dengan jodol yang sama.

SMKBR? 2009,lagu termerdu yang saya dengar ketika di sini dalam minggu pertama ialah Lagu Sekolah dan Jasa Bonda . Hati saya melonjak tinggi apabila mendengar acapella "Semalam" yang digubah dari "Yesterday" (dendangan The Beatles -karya 1965:McCartney) oleh kumpulan nasyid kita. Tema keinsafan diserlahkan tepat, lunak dan menusuk. Ustazah Nagyah mempromosi program JK Kebajikan dengan "InsyaAllah" oleh Maher Zain yang juga lagu tema Kem Kepimpinan Pengawas pada tahun 2010. Kesannya hebat pada perasaan saya.

Di penghujung ini, lagu Roslan Madun "Lemak Manis" dimainkan oleh isteri saya untuk bahan KOMSASnya. Minda saya cepat menukar "anak siapa" kepada "sekolah siapa" ("Kupandanglah manis amboi amboi, anak siapa...")

KEPUTUSANNYA: Pemenang survey perasaan peribadi:"Semalam" adalah lagu saya di SMKBR. Terima kasih Cikgu Tengku, Cikgu Siti Nor Asyikin, Ustazah Sharifah dan tentunya "Shoutul Nasihah" yang turut mewarnai pengalaman singkat saya di SMKBR! SubhanAllah.

No comments:

Post a Comment